Ziua 1
Bucuresti - Budapesta (cca. 835 km)Ora 05:30 Imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR. La ora 06:00 vom pleca pe traseul Sibiu - Deva - Arad - Budapesta. In capitala Ungariei putem opta (contra cost) sa incheiem ziua cu o croaziera pe Dunare, pentru a admira din vaporas principalele obiective: Parlamentul, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Palatul Regal, stanca Ghelert. Cazare in Budapesta la Hotel BestLine 3*.

Ziua 2
Budapesta - Bratislava - Castelul Valtice - Praga (cca. 555 km)Mic dejun. Plecam spre Bratislava, capitala Slovaciei, unde vom vizita Biserica Incoronarii Mariei Tereza si vom admira faleza Dunarii. Urmeaza vizita la Castelul Lednice, parte a patrimoniului UNESCO, care a apartinut casei de Liechtenstein inca din 1249. Incepand cu secolul XVII, gradinile castelului au fost amenajate in stil englezesc, arhitectura baroca si neo-gotica a castelului armonizandu-se perfect cu acestea. Vom continua traseul spre Praga, unde ne vom caza la Hotel Olympik Congres 3* sau similar.

Ziua 3
Praga - Karlstejn (cca. 70 km)Mic dejun. Vom pleca cu autocarul spre centrul orasului, langa Castelul Praga (Hradul), de unde vom incepe turul pietonal. Vom vizita Catedrala Sf. Vitus, Man. Loreta, Ulita de Aur (contra cost), Cartierul Mala Strana, Podul Carol, Orasul Vechi (Piata Primariei, Ceasul astronomic), Cartierul evreiesc, Piata Vaclavske (zona pietonala cu magazine de lux). Dupa-amiaza timp liber la dispozitie pentru a explora capitala Cehiei sau excursie optionala la Castelul Karlstejn, construit in 1348 la doar 30 km fata de Praga, ca loc de pastrare a bijuteriilor Coroanei. De-a lungul secolelor, a fost reamenajat in stil gotic tarziu si renascentist, iar la sfarsitul secolului XIX a capatat aspectul actual, cu influente neogotice. Seara, la intoarcere in Praga, se organizeaza optional croaziera pe Valtava, apoi ne vom caza la acelasi hotel.

Ziua 4
Praga - Dresda - Karlovy Vary (cca. 450 km)Mic dejun. Timp liber in Praga sau optional excursie la Dresda si Karlovy Vary. Pornim spre Dresda, in Germania, unde vom vizita Frauenkirche, Procesiunea Printilor, Palatul Regal, Opera Semper si Castelul Zwinger, principala atractie a orasului. Apoi ne deplasam spre Karlovy Vary pentru o plimbare prin faimoasa statiune balneara, pana la Galeria Colonadelor si hotelul Pupp. Seara, revenim in Praga pentru cazare.

Ziua 5
Praga - Brno - Pestera Punkva - Budapesta (cca 535+70 km)Mic dejun. Pornim spre Brno, al doilea oras ca marime din Cehia si capitala Moraviei, pentru un tur pietonal in centru vechi si vom admira vechea si noua Primarie, unde vom putea afla povestea dragonului din Brno, simbolul orasului, si Catedrala Sf. Petru si Pavel. Timp liber in Brno sau excursie optionala la Pestera Punkva, spectaculoasa atat prin plimbarea cu barca printre stalactite si stalagmite, cat si prin grandoarea abisului Macocha. Din parcarea de autocare, cei 2 km pana la pestera, se pot parcurge (contra cost) si cu un trenulet turistic. Dupa amiaza, traseul continua spre Budapesta, unde ne vom caza la Hotelul BestLine 3*.

Ziua 6
Budapesta - Bucuresti (835 km)Mic dejun. Intoarcere in tara si sosire seara, in jurul orei 23:30 in Calea Grivitei - Muzeul CFR din Bucuresti.


Circuit Praga si castelele Cehiei, 6 zile, autocar

Bratislava - Castelul Lednice, Praga, Castelul Karlstejn - Dresda - Karlovy Vary Brno - Pestera Punkva - Budapesta

Tarif: 329 euro/persoana

Suplimente: camera single: 129 euro; a treia persoana in camera: 319 euro; copil 6-12 ani: 309 euro cazat in camera cu ambii parinti

Data plecare: 28.11.2023

Grup minim: 35 persoane. Pentru un grup de 25 - 34 persoane se va achita un supliment de 44 euro/persoana. Pentru un grup de 16 - 24 persoane se poate achita un supliment de 100 euro/persoana.

Servicii incluse:
- Transport cu autocar clasificat, adaptat numarului de turisti
- 5 nopti de cazare cu mic dejun inclus in hoteluri de 3* (ca exceptie 2*)
- Ghid insotitor roman din partea agentiei


Nu sunt incluse:
- Intrarile la obiectivele turistice, inclusiv pentru excursiile optionale
- Ghizii locali
- Excursiile optionale (grup minim 30 de persoanae):
   - Croaziera pe Dunare la Budapesta fara masa - 19 euro
   - Castelul Karlstejn - 15 euro
   - Dresda si Karlovy Vary - 39 euro
   - Pestera Punkva - 15 euro
- Asigurare storno + medicala
- Taxele de oras (se achita la ghid)

vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Autocar Bucuresti - Prague
Transport Autocar Prague - Bucuresti

vezi mai multe

Circuite cu autocarul din Bucuresti catre Circuit Praga si castelele Cehiei, 6 zile, autocar, Toate locatiile, Cehia

Verifica tarife si disponibilitate