Bucuresti-Tg.Jiu- Manastirea Tismana-BaileHerculane-Orsova-Drobeta-Turnu Severin-Craiova 
Ziua 1
Ne intalnim cu insotitorul de grup la intrarea in Parcul Carol, la orele 06.00, ne imbarcam si pornim la orele 06:30 catre destinatia noastra, Baile Herculane. Pe drum, ne vom opri in Targu Jiu si vom vizita Ansamblul Sculptural Constantin Brancusi, cunoscut si sub denumirea de Ansamblul monumental Calea Eroilor, fiind un omagiu adus eroilor cazuti in timpul Primului Razboi Mondial. Cele patru componente sculpturale Masa tacerii, Aleea scaunelor, Poarta sarutului si Coloana fara sfarsit sunt dispuse pe aceeasi axa, orientata de la apus spre rasarit, cu o lungime de 1275 m. Ne continuam calatoria si ne oprim la urmatoarea vizita, Manastirea Tismana. Aceasta este asezata pe un varf de stanca, pe muntele Starmina, inconjurata de culmi impadurite si stancoase, langa gura Pesterii Sfantului Nicodim si de sub ale carei ziduri izvoraste apa, rostogolindu-se in cascada, cu o cadere de cca 40 m in raul Tismana. Manastirea este cel mai vechi asezamant monahal inca in functiune din Tara Romaneasca, construita tot prin ravna cuviosului Nicodim(Cuviosul Nicodim cel Sfintit de la Tismana,1310 - 1406). Lui ii apartine alegerea arhitecturii si a decoratiunilor acesteia, iar constructia din zid a fost realizata cu sprijinul material al domnitorilor Basarabi: Radu I (1377 - 1383) si fiii acestuia Dan I (1383 - 1386) si Mircea cel Batran (1386 - 1418). Imbogatiti spiritual dupa vizitarea acestul lacas sfant, ne indreptam spre Baile Herculane pentru cazare.

Ziua 2
Servim micul dejun si ne indreptam catre Orsova, unde ne vom imbarca pe un vas pentru a ne bucura de o frumoasa croaziera la Cazanele Dunarii. Vom putea admira Tabula Traiana(placa memoriala ridicata de imparatul Traian in cinstea victoriei Imperiului Roman asupra regatului dac in urma celui de-al Doilea Razboi Daco-Roman (105 - 106) si Chipul lui Decebal (basorelief inalt de 55 m, sculptat intr-o stanca de catre sculptorul Florin Cotarcea), Manastirea Mraconia, situata in golful cu acelasi nume, supranumita si manastirea de sub apa, sau locul de sub cerul lui Dumnezeu. Ctitorita in anul 1523 de banul Severinului, Nicolae Garlisteanu, manastirea este una de maici si se spune ca rugaciunile care se fac aici, poarta noroc credinciosilor tot anul. Totul datorita trifoiului cu patru foi sub care se vad ruinele vechii biserici atunci cand Dunarea scade. Dupa plimbarea in taramul de poveste, ne imbarcam in autocar si pornim catre Bucuresti cu o ultima vizita la Cetatea Severinului. Ruinele cetatii este un ansamblu de monumente istorice, ce cuprindeau formatiunea feudal-militara Banatul de Severin, constriuita in anul 1230 de catre unguri, in vederea apararii trecatorii Portile de Fier impotriva bulgarilor. In secolul XIV cetatea este sub stapanirea voievozilor romani. Pornim spre Bucuresti, unde vom ajunge seara, in functie de trafic.


Bucuresti-Tg.Jiu- Manastirea Tismana-BaileHerculane-Orsova-Drobeta-Turnu Severin-Craiova 

vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Autocar iri travel Bucuresti - Baile Herculane
Transport Autocar iri travel Baile Herculane - Bucuresti

vezi mai multe

Circuite cu autocarul din Bucuresti catre Circuit 2 zile autocar Manastirea Tismana - Cazanele Dunarii - Targu Jiu, Toate locatiile, Romania

Verifica tarife si disponibilitate