Ziua 1
Castelul Sturdza Miclausesti - Palatul Cuza Ruginoasa - Iasi (cca. 450 km)Ora 05:30 intalnire cu reprezentantul agentiei si imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR.Ora 06:00 plecare pe traseul Bucuresti - Miclauseni - Ruginoasa - Iasi. Prima oprire va fi la Castelul Sturdza de la Miclauseni, construit in sec. XVIII si refacut in stil neogotic la sfarsitul sec. XIX. Castelul adapostea o colectie de peste 60.000 de carti si documente, de costume medievale, de arme, bijuterii, tablouri, busturi din marmura de Cararra, argintarie, etc. Din pacate, totul a fost devastat de soldatii rusi in 1944. Urmeaza Palatul Cuza de la Ruginoasa, care a apartinut initial tot familiei Sturdza, fiind construit in stil neoclassic in 1804 si refacut neogotic la jumatatea sec. XIX. In 1862, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a cumparat Palatul la licitatie, sotia sa Elena Cuza ocupandu-se de toate reamenajarile. Dupa moartea domnitorului, acesta a fost inhumat conform dorintei sale la Ruginoasa. Spre seara incepem turul de oras in Iasi: Biblioteca Eminescu, Universitatea Al. I. Cuza, Hotelul Traian din Piata Unirii si Palatul Culturii, considerat monumental emblematic al orasului, in stil neogotic flamboyant. In apropiere admiram vestigiile curtii Domnesti din sec. XV, iar Biserica Sf. Nicolae Domnsc ne va incanta prin Stilul moldovenesc pastrat din vremea lui Stefan cel Mare. Continuam cu Casa Dosoftei, unde in sec. XVII s-au tiparit primele carti din Moldova, cu Biserica Trei Ierarhi superb decorata si cu Catedrala Mitropolitana, ce gazduieste frescele lui Tattarescu si moastele Sf. Paraschiva. Cazare in Iasi, la Hotelul Moldova 3*** (sau similar).

Ziua 2
Iasi - Man. Curchi - Orheiul Vechi - Chisinau (cca. 245 Km)Dupa micul dejun, ne plimbam in Gradina Copou la Obeliscul cu Lei, Teiul lui Eminescu si Aleea Junimea, printre busturile unor figuri marcante ale culturii romanesti. Trecem apoi frontiera in Republica Moldova si vizitam Manastirea Curchi, considerata cea mai frumoasa si mai renumita manastire din tara. Urmeaza vizita Complexului Muzeal Orheiul Vechi, cel mai important sit cultural din Moldova, aflat in process de inscriere in Patrimoniul UNESCO. Sosim in Chisinau si incepem turul de oras: Universitatea Tehnica, Opera, Parlamentul, gradina Publica Stefan cel Mare cu statuia Domnitorului, Catedrala Mitropolitana, Arcul de Triumf, Primaria, Teatrul M. Eminescu si Ministerul de Interne., si ne cazam la hotelul Astoria 3*** (sau similar) din capitala republicii Moldova.

Ziua 3
Chisinau - Crama Cricova - Tiraspol - Chisinau (cca. 150 km)Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale in Chisinau, sau excursi optionala la Cramele Cricova, cel mai intins labirint subteran din lume, intrat in Cartea Recordurilor pentru cei peste 80 km de strazi si bulevarde, pe care le vom parcurge turul cu trenuletul electric si care poarta bine inteles numele soiurilor pe care le contin. Optional se poate participa si la o degustare din renumitele soiuri de vinuri si de sampanie, dupa care urmeaza o alta excursie optionala la Tiraspol in Transnistria. Chiar inainte de a traversa Nistrul, Cetatea Tighina ne va atrage atentia cu silueta sa impresionanta, pe care o vom admira din autocar, apoi vom face o adevarata calatorie in timp admirand statuia lui Lenin din fata Sovietului Suprem, in proximitatea caruia strajuieste si un tanc T34 spre Gloria Armatei Rosii eliberatoare. Intoarcere pentru cazare la acelasi hotel Astoria 3*** (sau similar) in Chisinau.

Ziua 4
Chisinau - Manastirea Carpiana - Conacul lui Manuc Bey - Comrat - Bucuresti (cca. 470 km)Mic dejun. Astazi, in drumul de intoarcere spre Bucuresti, vizitam Manastirea Carpiana, una din cele mai vechi din Moldova, cu o istorie tragica, in special in perioada comunista si Conacul lui Manuc Bey, comerciant armean de numele caruia se leaga si Hanul omonim din Bucuresti. Urmeaza o oprire in Comrat, capitala regiunii Gagauze, a carei populatie desi de origine turcica, este crestinata in ritul ortodox. Trecem granita in Romania si ajungem la Muzeul CFR de pe Calea Grivitei in jurul orei 22.00, in functie de trafic si durata formalitatilor de frontiera.


Itinerariu: Castelul Sturdza - Palatul Cuza - Iasi - Manastirea Curchi - Orheiul Vechi - Chisinau - Crama Cricova - Tiraspol - Manastirea Capriana - Conacul Manuc Bey  - Comrat


Date de plecare 2022: 01.06, 30.06, 04.08, 01.09, 22.09.2022


Servicii incluse:
transport autocar/microbuz modern, climatizat, adaptat numarului de turisti;
1 cazare cu mic dejun la hotel Moldova 3*** (sau similar) din Iasi;
2 cazari cu mic dejun la  hotel Astoria 3*** (sau similar) in Chisinau;
ghid insotitor din partea agentiei.


Nu sunt incluse:
intrarile la obiectivele turistice;
excursiile optionale 


Servicii optionale
Intrarea la Cramele Cricova, cu sau fara degustare de vinuri.
Excursie de o jumatate de zi  la Tiraspol (Transnistria) - 15 euro / persoana ;
Pentru  excursie  turistii au nevoie de pasaport valabil minim 6 luni de la data terminarii calatoriei.

vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Autocar My Bus Bucuresti - Chisinau
Transport Autocar My Bus Chisinau - Bucuresti

vezi mai multe

Circuite cu autocarul din Bucuresti catre Circuit Iasi Chisinau 4 zile, autocar, Toate locatiile, Moldova

Verifica tarife si disponibilitate